Zwemvijver service en onderhoud

Interesse om een project met ons te starten?

Onderhoud door het jaar heen voor de klant

Onderhoud door het jaar heen voor de klant

Het wekelijkse onderhoud omvat het schoonhouden van het zwemgedeelte, waarbij de skimmermand wordt geleegd om drijvende deeltjes zoals bladeren te verwijderen. Bovendien vormt zich in een natuurlijk gezuiverde zwemvijver een laagje biofilm op de wanden. Door de reinigingsrobot regelmatig in het water te plaatsen, wordt deze laag verwijderd. In de winter is het af en toe nodig om met een schepnet bladeren van de bodem te verwijderen.

Najaarsonderhoud zwemvijver

Wij kunnen uw zwemvijver optimaal voorbereiden voor de winter. De volgende werkzaamheden voeren we doorgaans in bij het najaarsonderhoud: *Gedeeltelijk uitschakelen en schoonmaken filtertechniek *Controleren van het fosfaatfilter en de doorstroming meten (indien aanwezig) *Skimmer beschermen tegen vorst *Plantenfilter snoeien en eventueel uitdunnen *Ledigen warmtepomp en andere vorstgevoelige elementen zoals een buitendouche

Najaarsonderhoud zwemvijver
Voorjaarsonderhoud

Voorjaarsonderhoud

Als het zwemseizoen in het voorjaar nadert, kunnen we uw zwembad weer in topconditie brengen. De volgende taken worden hierbij uitgevoerd:

  • Reinigen en in bedrijf stellen van de techniek, en controle hiervan.
  • Controleren van de fosfaatfilters (indien aanwezig)
  • Schoonmaken en borstelen van het zwemgedeelte met een borstelmachine.
  • Plantfilters nazien en gemesten
  • Indien nodig, uitvoeren van metingen/wateranalyse

Full service onderhoud

In overleg met u kunnen we ook gedurende het jaar een deel van het onderhoud op ons nemen, zoals het extra schoonmaken en borstelen van het zwemgedeelte. Als het zwembad wordt afgedekt met een lamellendek, is dit niet nodig.

Full service onderhoud

Een hoogwaardige zwemvijver is één, maar de zwemvijver onderhouden voor helder en schoon water is net zo belangrijk. Florijk kan door tweejaarlijkse bezoekjes zorgen dat uw water helder blijft. De wanden en bodem netjes en schoonhouden is aan uzelf, maar kan ook door Florijk verzorgd worden. Voor alles heeft Florijk een passende oplossing, tot volledige ontzorging van zwemvijver onderhoud aan toe.

Het onderhouden van een zwemvijver bestaat uit een aantal eenvoudige handelingen. Naast het dagelijks ledigen van de skimmers en de robot is het aan te raden om wekelijks een keer het zwemgedeelte te borstelen. Tevens is het aan te raden om zoveel mogelijk de bladeren te verwijderen uit het plantenfilter en zwemgedeelte. Blijven deze liggen dan zorgen deze voor extra voedingsstoffen in het water.

Het advies bij het onderhouden van een zwemvijver is om ervoor te zorgen dat deze zo schoon mogelijk blijft. Het systeem zorgt immers voor de waterkwaliteit en de helderheid. Vergelijk het schoonhouden van een zwemvijver met het schoonhouden van een terras met daarop een aantal plantenbakken. Het terras moet er schoon uitzien en de planten moeten er mooi bijstaan zonder dode blaadjes. Het enige verschil is dat er tussen de planten in een plantenfilter geen onkruid groeit!

Het ledigen van de skimmer dient vrijwel dagelijks te gebeuren (in het zwemseizoen en afhankelijk van omgeving (bomen en struiken). Ook hangt het ervan af of er voor een afdekking gekozen is in de vorm van lamellen. Wat ook geadviseerd wordt, is om dagelijks de robot het zwemgedeelte schoon te laten houden. Hierdoor blijft het bad schoon en vrij van vuil. Bij een onafgedekte zwemvijver wordt geadviseerd om wekelijks te borstelen zodat het folie netjes schoon blijft.

Een contract waardoor helder water garantie gegarandeerd wordt, bestaat uit het twee keer per jaar onderhouden van de zwemvijver door Florijk. Vóór het zwemseizoen wordt de vijver opgestart en het systeem nagezien. Na het zwemseizoen wordt de zwemvijver winterklaar gemaakt. Het systeem wordt vorstvrij gemaakt en de planten worden afgeknipt. Dit is tevens een servicecontract waardoor Florijk jaarrond voor u klaarstaat bij eventuele storingen. Florijk kan ook meer onderhoud uit handen nemen. Er wordt ook een extra onderhoudsbeurt in de zomer aangeboden en het is mogelijk om in het zwemseizoen elke drie weken door Florijk uw bad te laten
onderhouden (full-service contract).

De kosten van een gemiddeld onderhoudscontract van een zwemvijver liggen in de meeste gevallen onder de  1000 euro per jaar. Dit betreft het tweemaal per jaar langskomen voor onderhoud aan uw zwemvijver Heeft u aanvullende wensen dan loopt de prijs vanzelfsprekend op.

We maken graag een vrijblijvend voorstel zodat u vooraf weet wat u kunt verwachten bij het laten realiseren van een zwemvijver. Ook de running kosten of onderhoudskosten die daarbij komen kijken. Maak uw wensen kenbaar via het aanvraagformulier of laat ons vrijblijvend adviseren over wat er mogelijk is in uw tuin. Vanzelfsprekend

worden dan ook de onderhoudsmogelijkheden voorgelegd. U kunt ook mailen naar info@florijk.nl of bellen naar 073 – 611 22 72 voor een vrijblijvende afspraak.