Genieten van een Biotop natuurzwembad

Interesse om een project met ons te starten?

Ons unieke natuurlijk zwembad van het merk Biotop is de biologische variant op een zwembad. Het natuurlijk bad kan ingericht worden met een klein plantfilter, eventueel gescheiden van het zwemdeel of geheel zonder planfilter.

De zuivering gaat doormiddel van een speciaal ontwikkeld fosfaat- en biofilter, geheel zonder chloor of andere schadelijke chemicaliën. Lees hier meer over onze techniek.

Voordelen

* Gezondheid, Chemievrij kraakhelder water, huidvriendelijk met een natuurlijke ph, gezond voor kinderen. * Bedrijfskosten, Weinig waterverbruik, het water hoeft niet vernieuwd te worden. Extreem lage energiekosten door speciaal ontwikkeld filtersysteem. * Vele mogelijkheden mbt design, passend bij uw wensen. Met of zonder plantenfilter * Verwarmbaar, onze baden zijn verwarmbaar en ook af te dekken met een solarlamellen afdekking * Onderhoud, gering onderhoud, geen metingen en toevoegen van chemicalien. * Kwaliteit, bewezen systeem met 30 jaar ervaring in binnen en buitenland.

Voordelen
Ombouwen zwembad of (zwem) vijver

Ombouwen zwembad of (zwem) vijver

Jaarlijks bouwen wij verschillende chloorbaden of slecht functionerende zwemvijvers om tot Biotop zwemvijver of zwembad. Dit kan door een speciaal ontwikkeld converter systeem waarbij de chemische waterbehandeling wordt afgesloten en wordt vervangen door ons bio- en fosfaat filter. Oudere zwembaden en zwemvijver worden vaak grondiger verbouwd met eventueel nieuwe folieafdichting of bijvoorbeeld een nieuw plantenfilter.

Bouwwijze (prefab of bouwkundig)

Wij hanteren verschillende bouwwijzen voor het realiseren van uw droombad. Het bad kan in korte tijd uit prefab geplaatst worden dmv een in de fabriek kunststof gelast bad. Hierdoor kunnen wij in een week tijd een geheel bad realiseren. Voor de baden met een minder gangbaar design of met een plantfilter worden de baden custom made uit beton vervaardigd.

Bouwwijze (prefab of bouwkundig)

Wat maakt het Biotop natuurlijk zwembad verschillend van alle andere systemen?

Optimale kwaliteitsborging van wereldmarktleider Biotop P&P International GmbH door: gestandaardiseerde filtercomponenten, verplichte analyse van het vulwater, statistische registratie en monitoring van alle wereldwijd gebouwde installaties, en verplichte training en bijscholing van partnerbedrijven.
Het Biotop zwembad is het enige systeem op de markt waarbij de Phos Tec Upstreamfilter wordt gebruikt.

 • Kan ook zonder plantfilter functioneren
 • Volledig geruisloze pompen
 • Geen kan op vorstschade
 • Onderscheiden met de Energy Globe Award
 • Alle filterboxen zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen
 • Het enige natuurlijke zwembadsysteem met een wereldwijd partnernetwerk
 • Wereldwijd al meer dan 10.000 keer succesvol gebouwd
 • Geïntegreerde carbonator voor natuurlijke verlaging van de pH-waarde in het zwembadwater om kalkafzetting te voorkomen

Optisch gezien is een Biotop natuurzwembad een normaal zwembad, maar eenmaal zwemmend wordt het meteen duidelijk. Natuurlijk water. Geen chemicaliën om het geheel te zuiveren, geen technische ruimte wat de uitstraling van een laboratorium heeft, gewoon een natuurbad met de compacte techniek verscholen onder een vlonder of in een plantvak. Met een Biotop natuurzwembad geniet u optimaal van het zwemmen.

De voordelen van een natuurzwembad van Biotop op een rijtje;

 • Gezond en huidvriendelijk water
 • Helder als een bergmeer
 • Laagste bedrijfs- en onderhoudskosten
 • Geen gebruik van giftige chemicaliën zoals chloor of zware metalen
 • Klimaatvriendelijk omdat er hulpbronnen worden bespaard: geen waterverversing, laagste energiekosten
 • Natuurlijke pH-waarde, dus geen uitdroging van de huid
 • Bedrijfsveiligheid door veilige, volledig biologische desinfectie
 • Weinig onderhoud dankzij het gebruik van zwembadrobots
 • Perfecte badtemperatuur en seizoensverlenging dankzij de mogelijkheid tot verwarming en afdekking
 • Designelement in de tuin door natuurlijk prachtige aquarelverf zoals in een bergmeer

Volledig natuurlijk water, met andere woorden een chloorvrij zwembad, waarom zou u er niet voor kiezen? Alles draait tegenwoordig om gezondheid, waarom dan nog in een chloorbad zwemmen? Ook het milieu wordt geen schade meer aangedaan. Overtollig water na een regenbui of tijdens het terugspoelen hoeft niet meer op het vuilwaterriool afgevoerd worden, maar kan gewoon via de hemelwaterafvoer (HWA) afgevoerd worden of in veel gevallen naar een sloot of bijvoorbeeld infiltratiekrat. Op deze manier wordt het water van uw chloorvrije zwembad op eigen terrein gehouden.

Doorontwikkeling sinds de uitvinding van de zwemvijver in 1985, Biotop is marktleider op het gebied van zwemvijvers en natuurlijke zwembaden. Het systeem is zo doordacht dat op vrijwel iedere situatie in te spelen is waardoor helder water in uw natuurzwembad gegarandeerd kan worden.

Bij de keuze om een natuurlijk zwembad aan te laten leggen zijn zekerheden van slagen het belangrijkste. Een specialist met de nodige ervaring en kennis van zaken in het aanleggen van natuurlijke zwembaden. Helderwater garantie en service bij calamiteiten. Natuurlijk hangt kwaliteit en zekerheid vaak samen met een wat hogere prijs dan gemiddeld.

De vanafprijs bij de meeste gerealiseerde zwemvijvers of natuurlijke zwembaden van Biotop beginnen bij zo’n 45.000 euro. Afhankelijk van de omgevingsfactoren zoals grondstabiliteit, grondwaterstand, maar ook toegankelijkheid van uw tuin en uw wensen in de vorm van verwarming, verlichting, afdekking en afwerking
rondom het Biotop zwembad heeft invloed op de prijs.

Vul dan het aanvraagformulier in of stuur een mailtje naar info@florijk.nl. Aan de hand van een korte kennismaking kunnen we vrijblijvend langskomen om uw situatie te bekijken, het systeem en onze werkwijze toelichten en kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.