Natuurlijke Biotop zwemvijver aanleggen

Interesse om een project met ons te starten?

De voordelen van een zwemvijver

 • Gezondheid: Ons zwembad biedt kristalhelder water zonder chemicaliën, vriendelijk voor de huid met een natuurlijke pH-waarde, ideaal voor kinderen.
 • Bedrijfskosten: Ons zwembad verbruikt weinig water, omdat het water niet regelmatig hoeft te worden vervangen. Dankzij ons speciaal ontwikkelde filtersysteem zijn de energiekosten extreem laag.
 • Designmogelijkheden: Een past in iedere tuin, van modern tot natuurijk. Wij maken een ontwerp wat past bij u en uw tuin.
 • Verwarmbaar: Onze zwembaden kunnen worden verwarmd en afgedekt met solar lamellen.
 • Onderhoudsvriendelijk: Onze zwembaden vereisen minimaal onderhoud; er zijn geen metingen of toevoegingen van chemicaliën nodig.
 • Kwaliteit: Ons bewezen systeem heeft meer dan 30 jaar ervaring, zowel nationaal als internationaal.
 • Overtollig water bij regenval kan in eigen tuin blijven. Dit in tegenstelling tot een Chloor of zoutbad, waar het water altijd op het vuilwater riool geloosd wordt.
Designmogelijkheden

Designmogelijkheden

Omdat het plantenfilter net zo groot is als het zwemgedeelte, oogt het erg natuurlijk en is het goed in grote en natuurlijke projecten in te passen. Echter hebben we ook voorbeelden van zwemvijvers in kleinere tuinen of met een modern design. Wij kunnen u voorzien van een passend ontwerp.

Ombouwen zwembad of vijver

Elk jaar transformeren we verschillende chloorbaden of slecht functionerende zwemvijvers tot Biotop zwemvijvers of zwembaden. Dit wordt mogelijk gemaakt door ons speciaal ontwikkelde convertersysteem, waarbij de chemische waterbehandeling wordt uitgeschakeld en vervangen door ons bio- en fosfaatfilter. Vaak ondergaan oudere zwembaden en zwemvijvers een grondige renovatie, waarbij mogelijk nieuwe foliebekleding of een nieuw plantenfilter wordt geïnstalleerd.

Ombouwen zwembad of vijver

Veelgestelde vragen

Wat maakt het zwemvijver systeem van biotop verschillend van alle andere systemen?

Biotop P&P International GmbH, wereldleider op het gebied van zwembadkwaliteit, waarborgt optimale kwaliteit door gestandaardiseerde filtercomponenten, verplichte analyse van het vulwater, statistische registratie en monitoring van alle wereldwijd gebouwde installaties, en verplichte training en bijscholing van partnerbedrijven. Onze zwemvijvers kunnen worden uitgerust met een extra fosfaat filter die kraakhelder water het gehele jaar door garandeert.

Hoe werkt de zwemvijver-technologie van biotop?

Een beknopt antwoord zou kunnen zijn: helder water creëren met zo min mogelijk apparatuur en zo veel mogelijk natuurlijke processen. Planten spelen een belangrijke rol bij het zuiveren van het water door verontreinigingen te absorberen. Een basisregel voor zwemvijvers is een verhouding van 1:1 tussen het planten- en zwemgedeelte, wat essentieel is voor een goede werking. Bij een toenemende inzet van technologie kan het plantenfilter worden verkleind.

Is een zwemvijver hygiënisch veilig?

Het water in een Biotop natuurlijk zwembad voldoet aan alle wettelijke hygiënevoorschriften voor privézwembaden. Terwijl openbare zwembaden moeten voldoen aan strikte eisen op het gebied van waterhygiëne, is dit niet altijd het geval voor een privézwembad. Toch kunt u er zeker van zijn dat het water in uw zwemvijver voldoet aan dezelfde hoge kwaliteitsnormen.

Trekt een zwemvijver muggen aan?

Wanneer muggen in de buurt van de zwemvijver komen, worden ze opgegeten door hun natuurlijke vijanden zoals watervliegen, libellenlarven, enzovoort. Vaak neemt het aantal muggen af na de aanleg van een zwemvijver of natuurlijk zwembad.

Zijn er kikkers in een zwemvijver

Ja echter vestigen kikkers zich vanzelf in het plantendeel van de zwemvijver en niet in het zwemdeel.

Waarom wordt er geen lavafilter gebruikt in de Biotop zwemvijver.

Deze filters werken anzich goed, echter raken ze snel verzadigd en dichtgeslibd. Een zwemvijver wordt voor vele jaren aangeschaft en moet daarom ook lange tijd mee kunnen.

Hoe groot moet een plantenfilter zijn bij een zwemvijver?

Zonder het gebruik van een fosfaatfilter moet dit minstens 50% van het oppervlak bedragen

Zwemmen tussen de planten welke functioneel zijn voor de zuivering van het zwemwater, dat is vaak de eerste gedachte bij een als u overweegt een natuurlijke zwemvijver aan te leggen. Een zwemvijver wordt gezuiverd door de groei en voedingsstoffenopname van waterplanten. Enerzijds een filtergedeelte met waterlelies en zuurstofplanten, anderzijds een grindkoffer waar moerasplanten in groeien en het geheel zuiveren. Bij gebrek aan ruimte kan het plantenfilter vervangen worden door een alternatief filter, wat de werking van planten nabootst. Verstandig dit voor het aanleggen van uw natuurlijke Biotop zwemvijver te bespreken, zodat u straks onbezorgd kunt genieten.

Volledig natuurlijk water, waarom zou u niet voor een natuurlijke zwemvijver kiezen? Alles draait tegenwoordig om gezondheid, waarom dan nog in een chloorbad zwemmen? Ook het milieu wordt geen schade meer aangedaan. Overtollig water na een regenbui of tijdens het terugspoelen hoeft niet meer op het vuilwaterriool afgevoerd worden, maar kan gewoon via de hemelwaterafvoer (HWA) afgevoerd worden of in veel gevallen naar een sloot op bijvoorbeeld infiltratiekrat. Op deze manier wordt het water op eigen terrein gehouden.

Sinds de uitvinding van de zwemvijver in 1985 is de biologische vijver doorontwikkeld tot topkwaliteit. Biotop is marktleider op het gebied van biologische zwemvijvers en natuurlijke zwembaden. Het systeem is zo doordacht dat op vrijwel iedere situatie in te spelen is waardoor helder water gegarandeerd kan worden.

De voordelen van een biologische zwemvijver

 • Gezond en huidvriendelijk water
 • Helder als een bergmeer
 • Laagste bedrijfs- en onderhoudskosten
 • Geen gebruik van giftige chemicaliën zoals chloor of zware metalen
 • Klimaatvriendelijk omdat er hulpbronnen worden bespaard: geen waterverversing, laagste energiekosten
 • Natuurlijke pH-waarde, dus geen uitdroging van de huid
 • Bedrijfsveiligheid door veilige, volledig biologische desinfectie
 • Weinig onderhoud dankzij het gebruik van zwembadrobots
 • Perfecte badtemperatuur en seizoensverlenging dankzij de mogelijkheid tot verwarming en afdekking
 • Designelement in de tuin door natuurlijk prachtige aquarelverf zoals in een bergmeer

Bij de keuze voor het laten aanleggen een zwemvijver zijn zekerheden van slagen het belangrijkste. Denk aan een specialist met de nodige ervaring en kennis van zaken. Helder water garantie en service bij calamiteiten. Natuurlijk hangt kwaliteit en zekerheid vaak samen met een wat hogere prijs dan gemiddeld.

De vanaf prijs bij de meeste gerealiseerde zwemvijvers of natuurlijke zwembaden van Biotop begint bij zo’n 45.000 euro. Afhankelijk van de omgevingsfactoren zoals grondstabiliteit, grondwaterstand, maar ook toegankelijkheid van uw tuin en uw wensen in de vorm van verwarming, verlichting, afdekking en afwerking rondom de Biotop zwemvijver heeft invloed op de prijs.

Door de jaren heen heeft Florijk talloze zwemvijvers aangelegd in onder andere Brabant, Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland.