Biofilter voor uw zwembad: schoonhouden zonder chloor

Interesse om een project met ons te starten?

Zo functioneert een natuurlijk Biotop zwembad

Het natuurlijk Biotop zwembad maakt gebruik van twee afzonderlijke watercircuits. De reiniging van het oppervlaktewater en het verwijderen van zwevende deeltjes gebeurt via het skimmercircuit. Het biofiltercircuit verwijdert fosfaat uit het water en breekt organische verontreinigingen af. Deze aparte circuits zorgen voor een efficiënt en energiezuinig gebruik van de pompen in het natuurlijk zwembad.

1. Boogzeefskimmer

Onze boogzeefskimmer is ontworpen om efficiënt drijvende deeltjes van het wateroppervlak te verwijderen. Met een boogvormige zeef met een zeer fijne maaswijdte van slechts 0,3 millimeter, kunnen zelfs de kleinste verontreinigingen effectief worden opgevangen.

2. Biofilter

In het bio-compactfilter stroomt water van boven naar beneden, waar het biologisch wordt gereinigd door bacteriële activiteit. Deze bacteriën breken verontreinigingen en organische verbindingen af, wat resulteert in kristalhelder water. Om de bacteriën optimaal te laten presteren, stroomt het water continu door het biofilter. Na biologische zuivering vloeit het gezuiverde water terug naar het zwembad via de PhosTec Upstream filter

3. Fosfaat filter Phostec Upstream

Het PhosTec Upstream fosfaatfilter bindt op efficiënte wijze, zonder het gebruik van chemicaliën, opgelost fosfor in het water, dat verantwoordelijk is voor algengroei. Hierdoor worden de algen praktisch uitgehongerd. Het water stroomt van onder naar boven door het filter, waardoor het risico op verstopping wordt geminimaliseerd. Het voedingsstofarme water wordt met een kleine pomp teruggevoerd naar het zwembad. Biotop heeft een Europees octrooi verkregen voor de combinatie van het bio-compactfilter en het PhosTec Upstream filter.

4 Dompelpompput

Biotop heeft een eigen energiezuinig concept ontwikkeld voor de watercirculatie in het zwembad. De pomp is geplaatst in een onderwater dompelpompput. Het water wordt niet actief door de pomp aangezogen, maar stroomt zonder druk de put in. Een dompelpomp op de bodem van de put pompt het water vervolgens via drukleidingen terug in het zwembad.

5 Zwembad robot

De zwembadrobot neemt de automatische reiniging van zowel de bodem als de wanden van het zwembad voor zijn rekening

Biotop Compactfilter of plantenfilter

Ons natuurlijk zwembad kunnen we op 2 manieren zuiveren. Dit kan doormiddel van een compact biofilter (ergens ingegraven tussen de borders of onder een vlonder) of dmv een plantfilter. Het werkingsprincipe is in beide gevallen hetzelfde. Het compactfilter wordt gekozen in natuurlijke zwembaden die de uitstraling moeten krijgen van een conventioneel zwembad. Het plantenfilter wordt gebruikt in natuurzwembaden die ook daadwerkelijk een natuurlijke uitstraling moeten gaan hebben, passend in het tuinontwerp.

Biotop Compactfilter of plantenfilter
Bouwwijze (folieafdichting of prefab bad)

Bouwwijze (folieafdichting of prefab bad)

Onze baden wordt uit beton icm folie, of prefab uit de fabriek gemaakt.
De betonnen/folie baden kunnen we naar wens inrichten met een aanliggend plantfilter en in iedere gewenste vorm. Deze baden wordt opgebouwd uit een stevige betonnen vloer waar wanden op worden gestort. De afdichting vindt plaats door middel van een folie, het folie is in meerdere kleuren te verkrijgen.
Baden zonder plantfilter of bijzondere vorm kunnen we ook prefab in de fabriek maken. Het voordeel hiervan is dat we in praktisch 1 week tijd uw droomzwembad kunnen realiseren. Dit materiaal is ook in meerdere kleuren verkrijgbaar. Zelf uw natuur zwembad samenstellen doet u in onze configurator.

Bij een natuurlijk zwembad of natuurlijke zwemvijver hoort een plantenfilter. Enerzijds voor de filtering, anderzijds voor de natuurlijke uitstraling en beleving. Een Biofilter is eigenlijk een kleine plantenfilter die bijdraagt aan de kwaliteit van het water van uw zwembad of zwemvijver. Houd in de meeste gevallen rekening met 1/3 van het zwemgedeelte. Aanvullend wordt hier nog een fosfaatfilter aan toegevoegd. De combinatie met een biofilter zorgt voor kraakhelder water en de beleving van een zwemvijver.

Wilt u uw zwembad schoonhouden zonder chloor of zout? Dat is waar Biotop voor staat: uw zwembad gewoon schoonhouden met natuurlijk water. En bij de eerste gedachte aan een zwemvijver hoort een plantenfilter. De planten nemen voedingsstoffen op uit het water, waardoor er arm en dus ook helder water ontstaat in uw natuurlijke zwembad of zwemvijver. De substraten in het Biofilter voegen daar nog eens een extra filtering aan toe.

Regelmatig wordt de vraag gesteld; Waarom een zwembad biologisch filteren? Of waarom nog voor een chloor- of zoutbad kiezen? Wellicht komt dat omdat er weinig systemen op de markt zijn die zoveel zekerheid van helder water kunnen bieden dan Biotop. Met een Biotop kunt u uw zwembad biologisch filteren met de zekerheid dat het bad altijd helder zal zijn.

Wat doet een biofilter en wat zijn de voordelen? Met een biofilter wordt het water door waterplanten gefilterd. Het geeft u de natuurlijke beleving van zwemmen tussen de planten. Ecologisch, natuurlijk en kraakhelder water. Het Biofilter draagt hieraan bij. De natuur die bijdraagt aan de waterkwaliteit. Geen technische ruimte met een laboratorium zoals een chloorbad. Geen afvalwater wat op het vuilwater riool geloosd moet worden. Geen prikkende ogen meer tijdens het zwemmen. Gewoon natuurlijk water door het biofilter.

Zwemmen in de luxe van kraakhelder maar ook natuurlijk water. Wij kunnen de zekerheid tot slagen garanderen. Met meer dan 100 baden aan ervaring kunnen we gericht adviseren en kiezen we samen met u de zwemvijver of natuurlijk zwembad wat aansluit bij uw wensen en verwachtingen.

Vraag Florijk naar de mogelijkheden. Of uw voorkeur nu uitgaat naar een steriel strak zwembad zonder planten, of een zwemvijver die door planten gefilterd wordt. Florijk speelt in op uw wensen. Bijna overal is op in te spelen u precies krijgt wat u verwacht.