Zwembad en zwemvijver: service & onderhoud

Interesse om een project met ons te starten?

Klein onderhoud door de zwembad eigenaar zelf

Het wekelijkse onderhoud beperkt zich tot het schoonhouden van het zwemgedeelde. Dit gebeurt door de skimmermand te ledigen. De skimmer verwijderd drijvende delen op het water zoals blaadjes. Verder vormt zich in een natuurlijk gezuiverd zwembad een laagje biofilm op de wanden. Door de reinigingsrobot frequent in het bad te plaatsen wordt dit laagje verwijderd. In de winter zal zo af en toe met een schepnet blad van de bodem verwijderd moeten worden.

Klein onderhoud door de zwembad eigenaar zelf
Najaarsonderhoud Natuurlijk zwembad

Najaarsonderhoud Natuurlijk zwembad

Wij kunnen uw natuurlijk zwembad optimaal voorbereiden voor de winter. De volgende werkzaamheden voeren we doorgaans in bij het najaarsonderhoud:
• Gedeeltelijk uitschakelen en schoonmaken filtertechniek
• Controleren van het fosfaatfilter en de doorstroming meten
• Skimmer beschermen tegen vorst
• ndien aanwezig onderhoud/snoeien van de plantenfilters
• Ledigen warmtepomp en andere vorstgevoelige elementen zoals een buitendouche

Voorjaars onderhoud

Als in het voorjaar het zwemseizoen er weer aan komt kunnen wij uw bad weer in topconditie brengen. De volgende werkzaamheden voeren wij hierbij uit: • Reinigen van de techniek en het in bedrijf stellen en controleren hiervan. • Controleren van de fosfaatfilters • Schoonmaken en borstelen van het natuurlijk zwembad met een borstelmachine • Eventueel het uitvoeren van metingen

Voorjaars onderhoud
Full service onderhoud

Full service onderhoud

In samenspraak met u kunnen wij ook gedurende het jaar het onderhoud deels voor onze rekening nemen, zoals het extra schoonmaken en borstelen van het zwemgedeelte. Als het zwembad met een lamellendeck wordt afgedekt is dit niet noodzakelijk.

Een hoogwaardig natuurlijk zwembad of zwemvijver is één, maar het helder en schoon houden is net zo belangrijk. Florijk kan door tweejaarlijkse bezoekjes zorgen dat uw water helder blijft. De wanden en bodem netjes en schoonhouden is aan uzelf, maar kan ook door Florijk verzorgd worden. Voor alles heeft Florijk een passende oplossing, tot volledige ontzorging aan toe.

De boodschap die we meegeven als we de vraag krijgen waarop men moet letten bij het onderhouden van een zwembad of zwemvijver is dat ‘Hoe schoner het bad gehouden wordt, hoe beter het functioneert’. Denk hierbij aan bladeren verwijderen doormiddel van een schepnet (als er geen afdekking op het bad ligt), maar ook het op tijd ledigen van de skimmer mand, het ledigen van de robot en het borstelen van de wanden als er niet voor een afdekking gekozen wordt. Alleen op deze manier kunt u uw zwembad goed onderhouden.

De onderhoudsintensiteit van een natuurlijk zwembad of zwemvijver hangt af van omgevingsfactoren en het verwachtingsperspectief. Het leegmaken van de skimmer mand komt bij de meeste baden of vijvers dagelijks terug. Bij afgedekte baden door lamellen zal de skimmer mand minder snel vol raken. Wanden en robot kunnen schoongehouden worden door de inzet van een zwembadrobot. Deze moet regelmatig geledigd worden van vuil. Mocht het bad volledig schoon gewenst zijn, dan raden we aan minimaal 1x per week de wanden en de bodem te borstelen. Vraag naar de mogelijkheden voor een elektrische borstel.

Het onderhoudscontract geeft garantie op helder water voor zo lang als daar gebruik van wordt gemaakt. Florijk komt net vóór het zwemseizoen langs om het systeem te activeren en na te zien. Indien er plantenfilters aanwezig zijn, dan worden deze bemest. Bij de baden zonder plantenfilter wordt het volledige compactfilter gespoeld. Na het zwemseizoen wordt het systeem winterklaar gemaakt en worden bij de zwemvijvers met plantenfilter de planten afgeknipt zodat er zo min mogelijk voedingsstoffen vrij kunnen komen in de winter. Het systeem wordt vorstvrij gemaakt. Bij storing is Florijk ten alle tijden bereikbaar.

De kosten voor het onderhoud servicecontract blijft bij de meesten baden en vijvers onder de 1000 euro per jaar, uitzonderingen daargelaten. Gemiddeld om de 4 a 5 jaar zal bij zwemvijvers het plantenfilter uitgedund voeten worden waardoor het jaarbedrag ongeveer het dubbele zal zijn.

Informeer per email bij info@florijk.nl en we informeren u graag over de mogelijkheden.